23 maart 2004

Hoi allemaal,

Weer even een berichtje van ons.

Afgelopen donderdag is de tv uitzending geweest. We hebben eigenlijk alleen maar hele positieve reacties gehad. Voor onszelf was het ook best wel weer moeilijk om een en ander terug te zien. Zo had ik de opname van het schoolkamp ook nog niet gezien en dat vond ik toch wel aangrijpend, want op dat moment was Mattijs toch best wel een zielig vogeltje (vond ik in ieder geval).

Ook het gesprek met de arts was natuurlijk best wel confronterend.

De kinderen hebben er zelf ook wel goed op gereageerd. Mattijs heeft denk ik heel selectief geluisterd: het positieve er uit gepikt en zich voor de negatieve berichten afgesloten. Suzanne had tranen in d'r ogen en Jeroen was wel geschrokken, omdat hij zich toentertijd toch niet goed gerealiseerd heeft dat het er heel slecht voorstond. Aan de andere kant had hij wel een heel goed gevoel over zijn bijdrage aan Mattijs zijn behandeling.

Donderdag is Mattijs ook nog met Peter op kontrole in Rotterdam geweest. Zijn bloedwaarden waren gelukkig redelijk goed gebleven, ondanks de chemo: hb 7.3  leuco's 5.4  en trombo's 110.

Volgende week weer naar Leiden voor een beenmerg- en lumbaalpunctie en ook krijgt hij dan weer DLI's (donorlymfocieten).

Jeroen moet ook weer mee want de donorcellen zijn op. Ze gaan het aantal donorcellen ook ophogen, dus voor Jeroen wordt het wel wat belastender. Hij moet nu of iedere 8 weken mee, of hij moet aan een of ander apparaat dat aan de ene kant bloed uit hem haalt en aan de andere kant wordt dan het bloed (waar de donorcellen zijn uitgehaald) weer terug gepompt. Het is nog niet helemaal zeker welke methode de voorkeur krijgt (van het ziekenhuis en van Jeroen) en of het allemaal gezien Jeroen's leeftijd verantwoord is. Dat krijgen we nog te horen.

Op het ogenblik is zo ongeveer iedereen hier aan het kwakkelen. Peter, Mattijs en Jeroen zijn verkouden, hebben keelpijn of last van hun buik. Ik ben aan de beterende hand en Suzanne heeft nog nergens last van.

Hopelijk is iedereen gauw weer opgeknapt.

Verder niets te melden.

Groetjes van ons allemaal,

Carin.